Op zaterdag 31 augustus vierde de Philips Sport Vereniging haar honderdjarige bestaan. Op die dag werd precies een eeuw geleden op 31 augustus 1913 de sportclub opgericht door enkele medewerkers van Philips. Dat gebeurde destijds boven een kapperszaak aan de Eindhovense Vrijstraat, waar die historische gebeurtenis nu is geëerd met een herdenkingsplaquette. Op de feestelijke dag waren er uiteraard nog meer bijzondere gebeurtenissen, waaronder het uitdelen van stukjes van een 19,13 meter lange taart. Met deze taart feliciteert kredietverlener Freo PSV.

Geschiedenis vereeuwigd in PSV Museum

Het is natuurlijk belangrijk om zo’n rijke historie goed vast te leggen. Gelukkig is dat door de jaren heen volop gebeurd, waardoor er op de feestdag zelf eindelijk een heus PSV Museum geopend kon worden. Het museum werd officieel geopend door  algemeen directeur Tiny Sanders en clublegende Willy van der Kuijlen, waarbij er ook enkele honderdjarige eregasten aanwezig waren. Ook werd er door de supporters in samenwerking met het Eindhovens Dagblad teruggekeken op de mooiste momenten uit de historie van PSV. Deze zijn verzameld in de online special ‘Beleef PSV’.

Kleine domper op de feestvreugde

Fans van PSV zullen ongetwijfeld terugkijken op een geslaagde feestdag, maar de wedstrijd die op de dag zelf tegen Cambuur werd gespeeld zullen velen toch liever vergeten. Een zege op de jubileumdag was natuurlijk een kers op de taart geweest en dat leek tegen de club uit Leeuwarden dan ook zeker een haalbare uitkomst. Beide teams wisten echter geen doelpunten te maken, waardoor de einduitslag op 0-0 bleef staan. Ondanks de wat tegenvallende uitslag bleek de sfeer in het stadion echter prima, dus het uitblijven van doelpunten mocht de feestvreugde niet drukken. Ook waren er tijdens de wedstrijd prominente PSV’ers als Guus Hiddink en Kees Rijvers aanwezig, wat de sfeer in het stadion nog specialer maakte. De avond werd in het stadion afgesloten met een indrukwekkende licht- en vuurwerkshow.

Tags: ,